Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δίκτυο Δράσεων για την Προστασία Παιδιών Θυμάτων Εκμετάλλευσης στην Ελλάδα


Τον Ιούλιο του 2012 η ΑΡΣΙΣ ξεκίνησε την υλοποίηση ενός προγράμματος με τίτλο «Δίκτυο Δράσεων για την Προστασία Παιδιών Θυμάτων Εκμετάλλευσης στην Ελλάδα». Το πρόγραμμα έχει ως γενικό στόχο την καταγραφή και την αντιμετώπιση του φαινομένου της εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής εργασίας. Ειδικότερα, στόχοι του προγράμματος είναι η καταγραφή του φαινομένου, ο εντοπισμός των περιοχών, στις οποίες παρατηρείται, η σύνδεση με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ και τις υπηρεσίες που παρέχονται εκεί, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε σχέση με το θέμα και η ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασιών με σχετικούς φορείς.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νιάρχος και αποτελεί συνέχεια της μακροχρόνιας δουλειάς της οργάνωσης με παιδιά που δουλεύουν στο δρόμο, αξιοποιώντας την εμπειρία της δουλειάς στο δρόμο τόσο στο πλαίσιο προγραμμάτων όσο και μέσα από τη δράση εθελοντικών ομάδων.  

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ!


Έκκληση των ανθρώπων των Γραμμάτων & Τεχνών
για την απρόσκοπτη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης - Γέρακα να καταργήσει την από νόμο ισχύουσα σχολική μεταφορά των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, η οποία αναγκάζει παιδιά 12-17 ετών να χρησιμοποιούν μιαν ατέλειωτη αλυσίδα αστικών συγκοινωνιών για να μεταβαίνουν στο σχολείο τους και τα οδηγεί σε μια καθημερινή περιπέτεια, που εκτός από την τεράστια απώλεια χρόνου (2-4 ώρες) ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ψυχική ισορροπία τους και η οποία, αντικειμενικά, οδηγεί στη συρρίκνωση του σχολείου, δηλώνουμε ότι:


Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

«Δίκτυο για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη»


Η ΑΡΣΙΣ ενδιαφέρεται να έχει επαγγελματική συνεργασία - σύμβαση έργου - με Κοινωνικό Λειτουργό/ Ψυχολόγο – Eπαγγελματικό Σύμβουλο/ Νομικό, με εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών και το σχεδιασμό παρεμβάσεων επανένταξης αποφυλακισμένων και με γνώση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης αποφυλακισμένων προκειμένου να συνδράμουν στην υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. έργου «Δίκτυο για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη» το οποίο θα υλοποιηθεί από την Α.Σ. Επάνοδος.
Παρακαλούμε να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας και να αποστείλετε βιογραφικό σημείωμα στο arsisathina@gmail.com από τις 20/08/2012 μέχρι τις 24/08/2012.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Η παιδική εργασία ανά τον κόσμο


Η παιδική εργασία είναι η σύγχρονη δουλεία. Μικρά παιδιά ηλικίας ακόμη και 5 ετών, αντί να παίζουν ή να πηγαίνουν στο σχολείο υποχρεώνονται να εργάζονται και μάλιστα, πολλές φορές κάτω από τις πιο σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες, σε ορυχεία ή στους δρόμους. Παρ΄ότι τα δικαιώματα των παιδιών προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες ακόμη και σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου όπως και στη Λατινική Αμερική, το φαινόμενο ανθεί.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μαμά γιατί με έβαλες φυλακή;


Στις φυλακές του Ελαιώνα οι γυναίκες κρατούμενες γεννούν και δίνουν τα πρώτα μαθήματα ζωής στα παιδιά τους, που μέχρι 3 ετών κρατούνται και αυτά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Ο ελληνικός νόμος επιτρέπει (βλ. Σωφρ. Κ., άρθρο 13) στις κρατούμενες μητέρες με παιδιά κάτω των τριών ετών να τα έχουν μαζί τους, σε ειδικό χώρο. Οι «μωρομάνες» κρατούνται σήμερα στις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, τις οποίες εγκαινίασε πριν από τρια χρόνια ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης . Από τις 452 κρατούμενες, οι 12- 9 Ελληνίδες και 3 αλλοδαπές – είναι πίσω από τα κάγκελα μαζί με τα παιδιά τους, τα οποία αριθμούνται συνολικά σε 13.